Miller Electric

Welding Discussion Forums

Home » Resources » Communities » Welding Discussion Forums
 
Miller Welding Discussion Forums - Powered by vBulletin

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    donitarae Guest

    Default Spool Gun Problem

    Why does my wire burn before it comes out the contact tip?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    N.C.
    Posts
    362

    Default

    too high on the voltage ....too low on the wire speed or feeding problems......I'm sure there are more.......more info would help as well.
    Good Luck,
    Mike
    George W. Bush was saving your butt whether you liked it or not!
    Fear is temporary, regret is forever
    HH210 with SG

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Salem ,Ohio
    Posts
    3,919

    Cool

    I assume you are using alum wire? Make sure the hole is the proper size and make sure the wire slides thru the tip hole when the tip is off, if it is tight go to the next size tip. I ran into problems with the proper size tip it seems they were made too small. Try some more wire speed....Bob
    Bob Wright, Grandson of Tee Nee Boat Trailer Founder
    Metal Master Fab Salem, Oh 44460
    Birthplace of the Silver & Deming Drill
    1999 MM185 w/185 Spoolgun,1986 Thunderbolt AC/DC
    Spool Gun conversion. How To Do It. Below.
    http://www.millerwelds.com/resources...php?albumid=48

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Warning: Function split() is deprecated in /mnt/stor3-wc1-dfw1/357822/357839/www.millerwelds.com/web/content/lib/footer.inc.php on line 82

Welding Projects

Special Offers: See the latest Miller deals and promotions.