Miller Electric

Welding Discussion Forums

Home » Resources » Communities » Welding Discussion Forums
 
Miller Welding Discussion Forums - Powered by vBulletin

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    16

    Default Dynasty 200 got Hi Freq, but no Amps

    Machine turns on, tig starts with Hi freq but no amps. was working fine 2 days ago. Checked in coming power, 240 volts at the switch. nothing looks burnt.
    No codes.
    Any ideas?
    Thanks
    Kelly

  2. #2
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    South Carolina
    Posts
    570

    Default

    I have had some weird things happen when the foot pedal plug wasn't connecting good.

    I think I would try setting it to remote and use scratch start or lift start and bypass the foot pedal. You can also reset back to factory default.

    Sorry I can't provide any real help, just fishing here.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Huntington, NY
    Posts
    118

    Default

    Thats the way it will behave if you forget to put your ground clamp on.

    Check your ground.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Edmonton, Alberta
    Posts
    7,760

    Default

    Because to have no reported error code, I'd go for Ground clamp, and/ or failed torch. (broken cable conduit.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    16

    Default

    Thanks for the feed back. So far I have no results.
    Next I will take off all leads and try to stick weld.
    Kelly

  6. #6
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    16

    Default

    Tested leads on another machine and they work fine.
    When I try to stick weld the amp meter reads about 6 to 7 amps at about 30 volts. when I stick the rod the volts drop to 1 or 2 volts and the amps go to about 35...
    ??
    Kelly

  7. #7
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Edmonton, Alberta
    Posts
    7,760

    Default

    I had this problem a while back, and due to the cost, it wasn't worth repairing. So if the machine is still under warranty take it in. otherwise, I believe you've lost your pc1 board and boost board. Big bucks

  8. #8
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    16

    Default

    Ouch!
    Thanks for the help.
    Kelly

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Warning: Non-static method PhpQuickProfiler::getMicroTime() should not be called statically in /mnt/stor3-wc1-dfw1/357822/357839/www.millerwelds.com/web/content/lib/pqp/classes/Console.php on line 77

Warning: Non-static method PhpQuickProfiler::getMicroTime() should not be called statically in /mnt/stor3-wc1-dfw1/357822/357839/www.millerwelds.com/web/content/lib/pqp/classes/Console.php on line 77

Warning: Non-static method PhpQuickProfiler::getMicroTime() should not be called statically in /mnt/stor3-wc1-dfw1/357822/357839/www.millerwelds.com/web/content/lib/pqp/classes/Console.php on line 77

Warning: Non-static method PhpQuickProfiler::getMicroTime() should not be called statically in /mnt/stor3-wc1-dfw1/357822/357839/www.millerwelds.com/web/content/lib/pqp/classes/Console.php on line 77

Warning: Non-static method PhpQuickProfiler::getMicroTime() should not be called statically in /mnt/stor3-wc1-dfw1/357822/357839/www.millerwelds.com/web/content/lib/pqp/classes/Console.php on line 77

Warning: Non-static method PhpQuickProfiler::getMicroTime() should not be called statically in /mnt/stor3-wc1-dfw1/357822/357839/www.millerwelds.com/web/content/lib/pqp/classes/Console.php on line 77

Warning: Non-static method PhpQuickProfiler::getMicroTime() should not be called statically in /mnt/stor3-wc1-dfw1/357822/357839/www.millerwelds.com/web/content/lib/pqp/classes/Console.php on line 77

Warning: Function split() is deprecated in /mnt/stor3-wc1-dfw1/357822/357839/www.millerwelds.com/web/content/lib/footer.inc.php on line 82

Welding Projects

Special Offers: See the latest Miller deals and promotions.