Miller Electric

Welding Discussion Forums

Home » Resources » Communities » Welding Discussion Forums
 
Miller Welding Discussion Forums - Powered by vBulletin

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    26

    Default recalibrate machine

    My machine ran good at 47 volts for stick rod, but today it seems to be at 38 volts and does not run good.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Wa
    Posts
    587

    Default

    More info is needed to give any good feedback. What machine? Rod? Material? Ac? dc? Why do you think it's underpowered?

  3. #3
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    26

    Default recalibrate machine

    my my machine is a miller 300 pro cat cc/cv with a 1/18" stickrod 6010 at any amperage seems to be running cold. with a dry brand new rod sparks bu does not run. for tig it also use to work i do not know what the voltage was but is at 19 volts and has problems as well. cranked out all the way seems to not do anything with an arc width of almost nothing when it should be at least the size of the tungsten electrode. oil and coolant are at the right levels.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Warning: Function split() is deprecated in /mnt/stor3-wc1-dfw1/357822/357839/www.millerwelds.com/web/content/lib/footer.inc.php on line 82

Welding Projects

Special Offers: See the latest Miller deals and promotions.