Miller Electric

Welding Discussion Forums

Home » Resources » Communities » Welding Discussion Forums
 
Miller Welding Discussion Forums - Powered by vBulletin

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    19

    Unhappy Elite Welding Hood

    I have been having an Elite Hood for a few years know i like it a lot. I have started having problems with it. I was woundering if anyone could help me diagnoise the problem. My local supply house was no help. At power on, it blinks twice as it is susposed to then it goes dark and stays dark. Tried adjusting darkness setting, changing new batterys it still does it. Can anyone help!!!!!

    Taw Paw

  2. #2
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Midland, Mi.
    Posts
    313

    Default

    Did you try turning the sensitivity down a bit?

  3. #3
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    arkansas
    Posts
    781

    Default

    i have the same hood, and a little bit back, i had the same problem. i took it in to the local miller dist. and they changes the lens for me, under warranty. i had the hood for less than one year.
    welder_one

    nothing fancy, just a few hot glue guns for metal
    www.sicfabrications.com

  4. #4
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Fraser Valley, BC
    Posts
    593

    Default

    My Elite will do this on occasion, usually I just push the power button and it works poperly after.? Like TS-Off-Road said, try turning down your sensitivity. I know if I turn mine up to much it stays dark, and then turns off after its 15-20 minute period, leaving you blinded.
    Your not working outside in the sun by any chance are you?
    Dynasty 200DX, first generation
    Makita 5" grinder
    Makita 14" abrasive saw
    IR SS5L compressor
    Whole bunch of hand/air tools.
    and a wish list a mile long

  5. #5
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    19

    Default

    Quote Originally Posted by TS-Off-Road View Post
    Did you try turning the sensitivity down a bit?
    I turned the sencor both ways no difference. I also tried blowing it out with air compressor. What do you thing about takeing the sensitivity knob off and checking out under it?

  6. #6
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    19

    Cool

    Quote Originally Posted by shorerider16 View Post
    My Elite will do this on occasion, usually I just push the power button and it works poperly after.? Like TS-Off-Road said, try turning down your sensitivity. I know if I turn mine up to much it stays dark, and then turns off after its 15-20 minute period, leaving you blinded.
    Your not working outside in the sun by any chance are you?
    No i am in a shop. The darn thing worked GREAT for a few years and then it started acting up. I am interested in knowing what is wrong, I am a freak like that. The dealer wants me to purchase a new one I want to know what is wrong first.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Fraser Valley, BC
    Posts
    593

    Default

    Quote Originally Posted by Taw Paw View Post
    The dealer wants me to purchase a new one I want to know what is wrong first.
    Sounds like the dealer wants money to me. Mabye try a differnent dealer/ shop.
    Dynasty 200DX, first generation
    Makita 5" grinder
    Makita 14" abrasive saw
    IR SS5L compressor
    Whole bunch of hand/air tools.
    and a wish list a mile long

  8. #8
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Texas
    Posts
    279

    Default

    I've not had such a problem w/my BWE, but I'd check w/Miller, might be something they could do or suggest doing.
    Good luck
    L*S

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Warning: Function split() is deprecated in /mnt/stor3-wc1-dfw1/357822/357839/www.millerwelds.com/web/content/lib/footer.inc.php on line 82

Welding Projects

Special Offers: See the latest Miller deals and promotions.