Announcement

Collapse
No announcement yet.

Issue with the Maxstar 150S

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Issue with the Maxstar 150S

    I'll be welding along and the amperage acts like it wants to drop off, making it hard to hold an arc. I've noticed the amperage pot control is loser than the pot control on my Plasma cutter. Could this have anything to do with it, or something else?
    Syncrowave 200
    Millermatic 252
    Spoolmatic 30A aluminum gun
    Miller Spectrum 625 X-Treme
    Maxstar 150 S
    Miller Bobcat 250
    Sketchup 8 Pro

    Two big fire extinguishers

    "I'm a slow walker, but I never walk backwards" - Abraham Lincoln

  • #2
    My maxstar rheostat has been loose since the day i got it. I worried about it at first but now i'm used to it and just make sure i don't bump it in between welds. What size rod are you trying to burn? What voltage do you have it plugged into, 120 or 240? How long are your welding leads and are you using an extension cord, if so how long and what size?
    Last edited by weldonwelding; 04-19-2013, 11:01 PM.

    Comment


    • #3
      Is the ground clamp's jaws clean and in good condition and clamped to the work piece as close to the weld as possible?

      Comment


      • #4
        Sorry I'm slow in responding. I'm burning 3/32 7018 rods on 240V. My leads are the standard ones that came with it, I believe 15'.
        I'll have to keep an eye on my ground connection. I may have had a bad one at the time.
        Nice to know though, that other Maxstars have that very free moving amp control.
        Last edited by Gobysky; 04-20-2013, 08:40 PM.
        Syncrowave 200
        Millermatic 252
        Spoolmatic 30A aluminum gun
        Miller Spectrum 625 X-Treme
        Maxstar 150 S
        Miller Bobcat 250
        Sketchup 8 Pro

        Two big fire extinguishers

        "I'm a slow walker, but I never walk backwards" - Abraham Lincoln

        Comment


        • #5
          How about the circuit your plugged in to? Are you straight into the outlet, or running a cord. If your running a cord what's size is it and how long? Is there anything else running off this circuit? Also if you don't have enough amps running to your house/garage where ever your using this, then it could be when your refrigerator, heat pump, air comp. Etc... Kicks on it may be drawing amps from your machine.

          Comment

          Working...
          X