Miller Electric

Welding Discussion Forums

Home » Resources » Communities » Welding Discussion Forums

  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

MM200 Wire feeding ok but no weld output

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • MM200 Wire feeding ok but no weld output

    Just got a Millermatic 200 that is feeding wire ok but no weld output contactor W(brand new) does not pull in when I toggle the gun trigger I have ched the F1 fuse and checks good,TP2 checks good, CR1 checks good. Any ideas as to what to check for next.

    Thanks

  • #2
    Need a unit SN. Too many generations of the MM200 to start guessing about circuits.

    Comment


    • #3
      MillerMatic 200
      SN# JE738827

      Comment


      • #4
        Thanks Duane,

        I found the problem bad contact point on CR1 Wire #2. I swapped Wire #2 to the NC position and activated Contact W as soon I turned machine on so that told me that all components in between are good. Opened CR1 and cleaned contact point and swapped wire #2 back to NO position and started working as it should with the gun trigger. Will replace relay CR1 just to have a more reliable contact since points looked worn down.


        Duane thank you so much. Happy Welding.

        Comment


        • #5
          Good job. Sorry I didn't get back to you earlier but I was going to have you check in another direction so I'm glad you found the problem.

          Comment

          Working...
          X
          Special Offers: See the latest Miller deals and promotions.