Announcement

Collapse
No announcement yet.

HELP! I think i killed it. AEAD-200LE

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • davedriveschevys
    started a topic HELP! I think i killed it. AEAD-200LE

    HELP! I think i killed it. AEAD-200LE

    I borrowed a friends legend aead 200 le to do some repairs on an excavator bucket. While running some rather large hard facing rods the arc became very weak, and started stuttering.
    So I switched to an 1/8 rod same result.
    And I could have sworn I heard something snap when it went out, but hard to tell under the helmet.
    I was definitely leaning too hard on the welder when this happened,
    I need to get this fixed.Where to look first?

    Serial # JJ479736
    Last edited by davedriveschevys; 01-22-2013, 10:50 AM.

  • cruizer
    replied
    Age and use causes it, likely 1 or more puck dides were trashed, then one by one the rest are over loaded.

    Leave a comment:


  • davedriveschevys
    replied
    Cruizer, is this the rectifier? It is pooched.
    Click image for larger version

Name:	0122130817.jpg
Views:	1
Size:	57.9 KB
ID:	515321
    Click image for larger version

Name:	0122130817a.jpg
Views:	1
Size:	44.2 KB
ID:	515322
    Is this SR1 on the schematic for this machine?

    *UPDATE*
    I have located and ordered a new rectifier, that being said I am wondering what caused this?
    I did clean the rings and inspect the brushes, two were stuck in the holders.
    Click image for larger version

Name:	0122131026.jpg
Views:	1
Size:	40.6 KB
ID:	515323
    Click image for larger version

Name:	0122130817b.jpg
Views:	1
Size:	43.7 KB
ID:	515324
    Last edited by davedriveschevys; 01-22-2013, 10:41 AM. Reason: more info

    Leave a comment:


  • skidder13
    replied
    HELP! I think i killed it. AEAD-200LE

    That multimeter will work as long as you can check ohms. U will only get continuity one way through it.

    Leave a comment:


  • davedriveschevys
    replied
    Originally posted by cruizer View Post
    Well, it sounds like one or more of your diodes in the rectifier pack is pooched
    Thanks cruizer, Ill hunt them down and check them out. Not sure of testing procedure though. I have a hand held multi-meter not sure that would test a diode.

    Leave a comment:


  • cruizer
    replied
    Well, it sounds like one or more of your diodes in the rectifier pack is pooched

    Leave a comment:


  • Rezeppa
    replied
    HELP! I think i killed it. AEAD-200LE

    Find a new friend. Sorry I am not welder repair savvy. Does it idle up and down at all?

    Leave a comment:

Working...
X